Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Napozási kisokos – minden, amit a helyes fényvédelemrő
  2023-07-12 22:00:31, szerda
 
 






NAPOZÁSI KISOKOS - minden, amit a helyes fényvédelemről érdemes tudni!







NAPOZÁS, NAPÉGÉS

Hármas hatással, természetes módon - a napégés ellen?


Itt a nyár, tombol a hőség!

Már a tavaszi napégések tüneteinek enyhítésére kiemelkedő, azonnali hatású a természetes növényi kivonatból készülő IRIX R spray és IRIX R Forte spray. Különlegessége mindkettőnek, hogy 100%-ban rózsasziromból készül, a Rosa centifolia (százszirmú rózsa) alkoholos kivonata. Az IRIX® Forte spray megemelt mennyiségű rózsaszirom-kivonatot tartalmaz. Mindkét készítmény kozmetikum. Az IRIX R spray hármas hatása a bőrgyulladás jelentkezésének első pillanatától a regenerálódás folyamata alatt nagy segítség a bőrnek. E készítménnyel enyhíthetjük az égő érzést, gyorsan megnyugtatjuk a bőrt, megőrizzük hidratáltságát.

Hogyan alkalmazható az IRIX R és IRIX R Forte spray?

Az égés, napégés általában kellemetlen, fájdalmas érzetet kelt. Az IRIX R spray alkalmazását követően, előbb rövid, majd az ismételt kezeléseket követően, egyre hosszabb ideig lesz fájdalommentes az érintett felület. A permetezést annyiszor ismételhetjük (akár percenként is), ahányszor a kellemetlen, fájdalmas érzés visszatér. A hűsítő hatást fokozhatjuk, ha a hámfelületre juttatott permet párolgását pl. ventillátorral fokozzuk. Ugyancsak mérsékli az esetleges csípő érzést is a gyors elpárologtatás elősegítése.

Az első órákban javasolt az IRIX R spray-t minél sűrűbben fújni a kezelendő bőrfelületre, így az újra jelentkező fájdalmat ismét csillapíthatjuk, és nagyobb lesz a többi jótékony hatású komponens mennyisége is a kezelt területen. Az időben elkezdett kezelés enyhítheti a későbbi kellemetlen tüneteket. Így pl. csökkentheti az esetleges hámlás vagy vízhólyagok kialakulását, azok súlyosságát.

Az ajánlásoknak megfelelően, kerüljük az erős, direkt napsütést, főként 10-15 óra között! Ezzel megőrizhetjük bőrünk fiatalságát és egészségét. Ha már megtörtént a baj, akkor válasszunk egy természetes, hatékony utat a bőr helyreállításra.

Az IRIX R és IRIX R Forte spray praktikus kiszerelésével tökéletes, családbarát társ a túrákon, strandoláskor, nyaralások alkalmával, de házipatikánkban is kiérdemelt helye van.

Nagy kiterjedésű vagy súlyos égési sérülés esetén, illetve három évesnél fiatalabb gyermekek égési sérülése esetén, mindenkor forduljon orvoshoz!







Sokan írtak már róla, de mégsem foglalkozunk vele eleget, és ez a bőrünk fényvédelme. A nap gyorsan válhat bőrünk ellenségévé - nem csak nyáron és nyaralás alatt -, ha nem védjük magunkat a káros hatásaival szemben. Ismerd meg tippjeinket, hogy ne árnyékolják be bőröd egészségét kellemetlen meglepetések!


Ezeket a szempontokat mindig tartsd szem előtt!

Életkor, bőrtípus, a napsütés erőssége és a napon töltött idő. Az erősebb napsugárzás esetén ajánlott magasabb SPF faktorszámú terméket választani. A napsugárzás intenzitása emelkedik a tengerszint feletti magassággal (hegyekben) és az egyenlítő közelében.


Mi az az SPF?

A fényvédők legismertebb tulajdonsága az SPF, azaz fényvédő faktorszám. A Sun Protector Factor érték azt adja meg, hogy mennyire véd a fényvédő az UVB sugarak ellen, azaz a napsugarak 1/SPF részét engedi át. Tehát egy 30-as faktor a napsugarak 1/30-át engedi át, tehát a 97%-át kiszűri. Az 50+-os faktorú készítmények pedig 1/50-ét engedik át, azaz a napsugarak 98%-át kiszűrik. Napon a bőrünk - fényvédő híján - leégés nélkül csak meghatározott időt bír ki. Bőrtípustól függően, ez az idő 5-30 perc szokott lenni. Ha ezt az időt megszorozzuk az SPF számmal, akkor eredményül megkapjuk azt az időt, amivel meghosszabbíthatjuk elvileg a napvédelem hosszát.


Fizikai vagy kémiai szűrők?

A fényvédő készítmények fizikai vagy kémiai szűrőket tartalmazhatnak. Az alapvető különbség, hogy a fizikai szűrők inkább visszaverik vagy megtörik a fényt, a különböző ásványi anyagok tartalma miatt. A kémiai filterek az abszorpció elvén működnek, tehát inkább elnyelik a fényt. A fizikai szűrőket általában a nagyon érzékeny bőrűeknek javasolják (pl. vitiligos bőr) és 1 éves kor alatt is alkalmazhatók, viszont pasztásabbak, fehér színűek, így láthatóak lesznek a bőrön.


Használj mindig megfelelő mennyiségű fényvédőt!

A termékek helyes alkalmazása ugyanolyan fontos, mint helyes kiválasztása! Mielőtt napra mész - akár kirándulni, akár a tengerpartra kifeküdni -, min. 20 perccel bőségesen vidd fel a fényvédő krémet vagy sprayt a napnak kitett bőrfelületre! Ha napozni szeretnél, akkor két óránként vagy úszás és törölközés után ezt a mennyiséget újra fel kell vinni a védelem megőrzése érdekében.







Viselj mindig megfelelő ruházatot!

Egyetlen fényvédő termék sem nyújt 100%-os védelmet, megfelelő ruházatra is fordítsunk figyelmet: a napon hordjunk széles karimájú kalapot, napszemüveget, pólót!


Kerüld a legmelegebb órákat!

Fényvédő termék használata mellett is csökkentsd mindig a napon tartózkodás idejét a legerősebb sugárzás idején: 11-16 óra között semmiképpen sem javasolt, kizárólag napernyő alatt vagy árnyékban! Csecsemőket és gyerekeket ne tegyél ki közvetlen sugárzásnak, és védd őket a legmagasabb SPF tartalmú fényvédővel!


Ne felejtsd el a napozás utáni bőrápolást sem!

Napozás során bőrünk sokat veszít nedvességtartalmából, ezáltal szárazabbá válik. Ezt tovább fokozhatja a sós tengervíz vagy a klóros víz. Napozás utáni ápolószerek használatával egyrészt megnyugtatjuk, másrészt hidratáljuk a napfénynek kitett bőrt.


Így válaszd ki a fényvédőt!

Az URIAGE fényvédő termékei a legmodernebb technológiai innovációkkal garantálnak biztonságos, magas védelmet és élvezetes használatot a különböző bőrtípusok számára az Uriage termálvíz védő, bőrápoló erejével. Mindegyik maximálisan fotostabil, fokozottan dörzsölés-, illetve izzadtságálló, valamint léteznek ultrakönnyűek és zsebbe illő méretűek. Bármelyik textúrát vagy formátumot választod (spray, krém, olaj, szárazpermet, stift), mindegyik hatékonysága klinikailag igazolt, valamint bőrgyógyászok és gyógyszerészek közreműködésével fejlesztették ki







 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: közreműködésével, tartalmazhatnak, helyreállításra, házipatikánkban, csillapíthatjuk, jelentkezésének, ventillátorral, fájdalommentes, kiszerelésével, elpárologtatás, különlegessége, hidratáltságát, gyógyszerészek, rózsasziromból, fényvédelemről, ultrakönnyűek, megnyugtatjuk, ismételhetjük, fejlesztették, meghatározott, innovációkkal, izzadtságálló, strandoláskor, megőrizhetjük, regenerálódás, alkalmazhatók, készítménnyel, napszemüveget, használatával, bőrgyógyászok, bőrgyulladás, alkalmazását, enyhíthetjük, bőrfelületre, pillanatától, alkalmazható, helyes fényvédelemről, napégés ellen, tavaszi napégések, természetes növényi, bőrgyulladás jelentkezésének, regenerálódás folyamata, ismételt kezeléseket, érintett felület, permetezést annyiszor, hűsítő hatást, hámfelületre juttatott, esetleges csípő, gyors elpárologtatás, első órákban, kezelendő bőrfelületre, újra jelentkező, NAPOZÁSI KISOKOS, IRIX, IRIX Forte, Protector Factor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png férfi  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Alázat  Alázat  Akarat  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Kaffka_Margit  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Esti kép  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Reggel van  Png telefon  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Erdőn  Akarat  Alvó cicák  Radikális szeretet  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Alázat  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Rátalálsz  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  A televizió nem a kultúrát kép...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem tudhatod  Popper Péter szavai  Bounty krémes  Őrizkednünk kell...  Szívem tiéd  Kövesd a cowboyt!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Albert Einsteinről  Png cica  Soha ne kedvezz...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Fehér virág  Png nő  Garai Gábor - Takarítás  Varga János Veniam - Fontos sz...  Reggel van  Rátalálsz  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png kislány  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Popper Péter szavai 
Bejegyzés Címkék
helyes fényvédelemről, napégés ellen, tavaszi napégések, természetes növényi, bőrgyulladás jelentkezésének, regenerálódás folyamata, ismételt kezeléseket, érintett felület, permetezést annyiszor, hűsítő hatást, hámfelületre juttatott, esetleges csípő, gyors elpárologtatás, első órákban, kezelendő bőrfelületre, újra jelentkező, többi jótékony, kezelt területen, időben elkezdett, későbbi kellemetlen, esetleges hámlás, ajánlásoknak megfelelően, bőrünk fényvédelme, káros hatásaival, szempontokat mindig, napsütés erőssége, napon töltött, erősebb napsugárzás, napsugárzás intenzitása, tengerszint feletti, egyenlítő közelében, fényvédők legismertebb, 30-as faktor, 97%-át kiszűri, 50+-os faktorú, napsugarak 98%-át, bőrünk &#8211, időt megszorozzuk, napvédelem hosszát, fényvédő készítmények, alapvető különbség, fizikai szűrők, különböző ásványi, kémiai filterek, abszorpció elvén, fizikai szűrőket, nagyon érzékeny, termékek helyes, tengerpartra kifeküdni, fényvédő krémet, napnak kitett, mennyiséget újra, védelem megőrzése, napon hordjunk, legmelegebb órákat, napon tartózkodás, legerősebb sugárzás, napozás utáni, napfénynek kitett, legmodernebb technológiai, különböző bőrtípusok, közreműködésével, tartalmazhatnak, helyreállításra, házipatikánkban, csillapíthatjuk, jelentkezésének, ventillátorral, fájdalommentes, kiszerelésével, elpárologtatás, különlegessége, hidratáltságát, gyógyszerészek, rózsasziromból, fényvédelemről, ultrakönnyűek, megnyugtatjuk, ismételhetjük, fejlesztették, meghatározott, innovációkkal, izzadtságálló, strandoláskor, megőrizhetjük, regenerálódás, alkalmazhatók, készítménnyel, napszemüveget, használatával, bőrgyógyászok, bőrgyulladás, alkalmazását, enyhíthetjük, bőrfelületre, pillanatától, alkalmazható, kialakulását, megszorozzuk, foglalkozunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3139
  • e Hét: 22958
  • e Hónap: 62779
  • e Év: 240654
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.